Melegrekord dőlt a fővárosban

Csütörtökön Újpesten 37,0 fok volt, közel két fokkal dőlt meg a korábbi fővárosi csúcs.

Csütörtökön a fővárosi melegrekord ismét megdöntésre került. Az Országos Meteorológiai Szolgálat nem sokkal 15 óra után Újpesten 37,0 fokot regisztrált, mely 1,9 fokkal magasabb az eddigi 1908-as 35,1 fokos rekordtól. Ugyanebben az esztendőben Nyíregyházán a maihoz hasonlóan szintén 37,0 fokot mértek, azaz az országos rekordot is sikerült beállítani, habár annak megdöntésére ma nem került sor.

Mindezek mellett a csütörtökre virradó éjszaka is igen meleg volt hazánkban, több hőmérsékleti minimum rekord is született. A legmelegebbet Budapest Lágymányoson mérték, itt csupán 24,8 fokig süllyedt hajnalra a hőmérséklet, mely 1,7 fokkal magasabb a tavalyi 23,1 fokos csúcsnál, melyet Szeged belterületén regisztráltak.

Balra fent: Hódos Tamás fotója Tótszerdahelyről, köszönjük!

A mai nap még egy érdekességet tartogatott számunkra: a főváros környékén, valamint a délnyugati országrészben nagyjából a Kaposvár és Nagykanizsa közé eső területeken hőzivatarok alakultak ki. Pécelről jégesőt is jelentettek észlelőink, valamint itt elhelyezett automatánk több mint 18 mm csapadékot mért.

 

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2013.06.20 18:27


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)
Egyre melegebb idő jön hétvégén