Újabb mediterrán ciklon

A jelenleg mediterrán térségben keletkező ciklon felhőzetével várhatóan szombaton borítja majd be hazánkat.

A kissé unalmas kezdés után igen izgalmassá vált telünk vége: a múlt hétvégi havazást követően most egy magassági hidegcsepp alakítja időjárásunkat, miközben a mediterrán térségben jelenleg keletkező ciklon felhőzetével várhatóan szombaton borítja majd be hazánkat. 

Szombaton napközben legfeljebb északon, északkeleten lehet szűrt napsütés. Délen, délnyugaton többfelé várható havazás, 5-10 cm friss hó hullhat. Az időnként élénk északkeleti szél főként délnyugaton hordhatja a havat. A hajnali -12, -20°C-ról napközben is csak mindössze -4 és -9°C közé melegszik a levegő.

Vasárnap ismét délen, délnyugaton várható további 2-6 cm friss hó, míg északon változóan felhős-napos időre számíthatunk. A fagyos reggelt követően napközben is marad a hideg, -3 és -8°C között alakulnak a maximumok.

A folytatásban tartósan hideg időre van kilátás, észak-északkelet felől továbbra is sarkvidéki eredetű léghullámok érhetik el térségünket, csak átmeneti enyhülésben reménykedhetünk. A jövő hét közepén újabb nagy havazás körvonalazódik. Elképzelhető, hogy a Dunán is beáll a jég.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2012.02.10 11:02


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett
4-5 centi friss hó borította a Kékest