Újabb hórekord Bostonban

Az Egyesült Államok északkeleti részén hétfőn helyenként több mint 60 centiméter hó esett, Massachusettsben szükségállapotot hirdettek ki.

Massachusetts kormányzója szükségállapotot hirdetett ki, további hét államban pedig hóvihar-figyelmeztetést adtak ki, miután az Egyesült Államok északkeleti részén hétfőn helyenként több mint 60 centiméter hó esett.

Embermagasságú hó lepte el Bostont

Bostonban hétfőn 159 centiméterrel megdőlt a 30 nap alatt leesett hómennyiség rekordja, és kedd estig néhol újabb 57 centiméter csapadékra számítanak - olvashatjuk a Síelők weblapján.

Az újabb csapadékzóna összesen mintegy 40 millió embert érint, és kiterjed Massachusetts, New York, Connecticut, Rhode Island, Vermont, New Hampshire és Maine államra. New York városában mintegy 20-35 centiméter hóra számítanak.

Fotó: Bill Sikes, AP 

A térségben vasárnap óta legkevesebb

2700 repülőjáratot töröltek.

Az Egyesült Államok északkeleti részén, beleértve Bostont is, hétfőn és kedden is szünetel a tanítás. A városban az utcán parkoló autókat elvontatják a hó eltakarításának akadályozása miatt. A metrót, trolibuszokat és helyi vasutat hétfő este leállították, a járműveket és a szerelvényeket kedden sem indítják el.

A meteorológiai előrejelzés szerint csütörtökre és péntekre újabb havazás várható.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2015.02.10 11:58


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
4-5 centi friss hó borította a Kékest