Újabb havazás jön hétfőre

Hétfőn ismét sokfelé havazni fog, keleten a téli csapadék minden fajtája, így ónos eső is előfordulhat.

hétvégére érkezett tél a jövő hét elején sem tágít, a vasárnapról hétfőre virradó éjjel dél-délnyugat felől újabb csapadékmező érkezik, így hétfő reggel az északi-északkeleti tájak kivételével ismét többfelé havazhat. Napközben nyugaton megszűnhet a havazás, de a Dunántúl más tájain még számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra, a Dunától keletre viszont

több centiméterrel gyarapodhat a hóréteg.

Várható friss hó kedd reggelig

A keleti tájakon a havazást havas eső, eső, ónos és fagyott eső felválthatja.

Gyenge hófúvás még kialakulhat

Nyugaton, északnyugaton és északkeleten élénkülhet meg az északias szél, így ezeken a tájakon gyenge hófúvás kialakulhat. Hideg lesz a reggel, a minimum-hőmérséklet -3 és -10 fok között alakul, az északi-északkeleti országrészben lehet fagyosabb az idő, napközben pedig -3 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szabados Lajos fotója Vépről, köszönjük!

Még nem tér vissza a tavasz

A jelenlegi számítások szerint kedden keleten és északkeleten, szerdán pedig délen és délkeleten alakulhat ki még kisebb havazás. Kedden a Dunántúlon és helyenként északkeleten támadhat fel az északnyugati szél, szerdán viszont sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik majd az északias légmozgást. A hajnalok fagyosak lesznek, délutánonként az ország nagy részén már kevéssel fagypont feletti értékeket mérhetünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: ZsoZsoSoft

Szerző: Berceli Balázs, Herrmann Dóra
Megjelent: 2018.03.18 10:46


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
Halókkal köszönt be a május
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén