Esős, szeles hétvége

Csapadékos napok jönnek, a szél is feltámad, de csak pár fokot esik vissza a hőmérséklet.

Szombaton a magasban hidegebb levegő érkezik térségünkbe, így aznap a magasabb hegyeinkben havas eső, havazás is előfordulhat, erre vasárnap kezdetben még az Északi-középhegység magasabb csúcsain van esély, de ott napközben fokozatosan megszűnik a csapadék.

Szeles hétvége vár ránk. Szombaton a Dunántúlon az északnyugati szél többfelé megerősödik, északnyugaton és a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő tájain viharos lökések is előfordulhatnak. Vasárnap még nagyobb területen támad fel a szél, ezen a napon nyugaton, a Dunántúli-középhegység magasabb tájain és északkeleten készülhetünk viharos északi, északkeleti lökésekre. Hétfőre mérséklődik a légmozgás.

Szombaton az enyhe hajnalt követően a borongós, csapadékos idő miatt 6 és 11°C közötti csúcsértékekre van kilátás. Vasárnap a naposabb tájakon 10°C fölé emelkedik a hőmérséklet, a csapadékosabb területeken 10°C alatt maradnak a maximumok. Hétfőn hajnalban helyenként gyengén fagyhat, de délután kellemes, kora tavaszi időre van kilátás.

Az enyhe idő kedvez az influenza terjedésének. Az ÁNTSZ közleménye szerint a múlt héten 22400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Pest, Veszprém és Fejér megyében volt legnagyobb a gyakorisága a tüneteknek. Több kórházban látogatási tilalom van.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.02.20 13:27


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett