Új síterepek nyitnak hétvégén

A héten új pályákat nyitottak meg Eplényben, Mátraszentistvánon és Visegrádon. Új pálya nyílik Sátoraljaújhelyen és végre kinyit Kékestető, Nagy Hideg-hegy és Bánkút is.

A szezon eddigi legjobb kínálatával, a legtöbb sípályával várják a hazai síterepek a vendégeket a mostani hétvégén. A héten új pályákat nyitottak meg Eplényben, Mátraszentistvánon és Visegrádon. Új pálya nyílik Sátoraljaújhelyen és végre kinyit Kékestető, Nagy Hideg-hegy és Bánkút is.

Kamera üzemeltetője: Sípark Mátraszentistván

Eplényben

extrapéntekkel kezdődik a hétvége, vagyis pénteken munka után 18 és 22 óra között kedvezményesen lehet síelni. Itt tökéletesen sikerült eddig a hét. Sikerült hóágyúzni, természetes hó is esett, újabb pályákat nyitottak meg, már az A1-es, A7-es, Q3-as, A6-os és a Q2-es pályák üzemelnek. Eplény Gleccser vár több, mint 4 km hosszú besíelhető pálya rendszerrel.

Kép forrása: Intersport Síaréna Eplény

Mátraszentistvánon

hasonlóan telt a hét. Friss hó érkezett a természettől és a hóágyúktól. Sikerült a 3-as pályát is megnyitni a héten. Pénteken és szombaton este is lehet síelni. 

Képek forrása: Sípark Mátraszentistván

Visegrádon

9-től 21-ig tartanak nyitva naponta. Itt a 2/A pálya nyílt meg a héten az 1/A és a bébi pálya mellett. Természetesen itt is sokat javított a körülményeken a hóágyúzás és a havazás. Pénteken már a 3/A pálya is használható lesz 17 órától.

Képek forrása: Nagyvillám Sípálya, Visegrád

Sátoraljaújhelyen

már eddig is lehetett síelni. Szombaton a II-es pályát is megnyitják, igaz délig csak korlátozottan használható a síterep síverseny miatt. 

Képek forrása: Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely

Kékestető

az idei szezonban péntek reggel nyit ki először a felső résszel. Itt már az első napon lehet este is síelni.

Kép forrása: Kékestető Hivatalos Oldala

Bánkút

Péntektől Bánkúton is lehet síelni 9-től 16 óráig, a 4-es és 6-os pályán.

Kamera üzemeltetője: bankutituristahaz.com

Nagy Hideg-hegy

Aki jó erőben érzi magát és fel tud gyalogolni Nagy Hideg-hegyre, azt ratrakolt pályával várják. Szombaton beindul a D-i lift.

Kamera üzemeltetője: nagyhideghegy.hu

A pécsi helyzet: "Nem olvadt el annyira az a hó, hogy alkalmatlan legyen a pálya. Azoknak még mindig ajánlom, akik ismerik a helyi viszonyokat és nem riadnak meg egy kicsit kopottas pályától. A hideg idő miatt az a kevés hó, ami van jó kemény, lehet rajta csúszni. Azt kérem, aki jönni szeretne a következő napokban jelentkezzen telefonon előtte, hogy időben ott legyen a felvonókezelő." - írják a Pécsi Sípálya facebook oldalán.

Szilvásváradon is elkészültek a pályával. Szombaton és vasárnap 10 és 16 között várják a síelőket.

Dobogókőn még várni kell.

Kamera üzemeltetője: Dobogókőért Közhasznú Alapítvány

Borítókép: Nagyvillám Sípálya, Visegrád

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2019.01.11 13:13


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Több, mint 10 fokos kontrasztot okozott a front észak és dél között
Ilyen időjárás várja a Tour de Hongrie mezőnyét az első szakaszon
Hullócsillagok szelték át az éjszakai égboltot