Új radarunk Siófokon

A Balaton keleti medencéjének közepén, közvetlenül a vízparton avattuk fel legújabb lokátorunkat. Légifotókkal és látványos videóval!

Most, hogy már legnagyobb tavunkon is javában zajlik a fesztiválszezon - a déli és az észak parton pedig egymást érik a különböző rendezvények, ideje, hogy leleplezzük egyik nyári fejlesztésünket.

Az alábbi légifelvételeket az AeroMedia.hu Kft-nek köszönhetjük, a videó megtekintését teljes képernyőn, HD minőségben javasoljuk!

Bár Keszthelyen eddig is volt radarunk, a nyaralni, kikapcsolódni vágyó strandolók körében a Balatonfüred és Siófok közé eső strandok közelében megtörténhetett, hogy egy-egy kósza, fejlődő zivatarcella rövid ideig "elbújhatott" például Tihany mögött - legalábbis kialakulásának első pillanataiban. Ez azonban nem fordulhat elő többé! A 35 méter magas épület csúcsán elhelyezett, legnagyobb tavunkat pásztázó új lokátorunk kíváncsi, tapogató nyalábjai elől nem menekülhet egyetlen rakoncátlan zivatar-kezdemény sem.

Az Időkép ezúton is szeretne köszönetet mondani a Club218 Apartmanszálló állandó és ideiglenes lakóinak, amiért hozzájárulásukkal lehetővé tették, hogy a Balaton szempontjából szinte a legideálisabb, magaslati ponton helyezhessük el újabb mini radarunkat. Az épület közvetlenül Siófok szívében, a vízparton fekszik, a Nagystrand és annak klubjai, szórakozóhelyei mellett alig néhány száz méterre. A hatalmas, fehér színű apartmanszálló jellegzetes, íves, félkör alakú körvonalait valószínűleg mindenki azonnal és távolról is felismeri - vízből és levegőből, vitorlásról vagy sárkányrepülőről, a megújult mólóról, és persze a nagystrandról, illetve a hozzá tartozó parti sétányról egyaránt.

Aki pedig az éjszakai bulik megszállott híve, és felfrissülésképpen néha még a hullámokba is belekóstol a siófoki beach-en, az különleges alkalmakkor - főleg, ha a közeli repülőtéren fel-vagy leszállások várhatóak - könnyen megpillanthatja az épület fölött kimagaslóan ragyogó mini radar kékeszöld-vörös légi jelzőfényeit.

Köszönettel tartozunk még a GEMT Kft-nek, aki a Club218 üzemeltetőjeként rengeteget segített, hogy közel másfél éves tervezés és előkészületek után a radar az épület tetejére kerülhessen, az összes szükséges hatósági engedéllyel együtt; A ház lakóinak hozzájárulásukért jár a köszönet - a légifelvételek az AeroMedia Kft.-nek, a remek videó-vágás pedig Spiller Károlynak, illetve a Videoportfólió.hu-nak köszönhető.

Radarjainkat igyekszünk majd minél gyakrabban bekapcsolni - ha azt az időjárási helyzet indokolja -, az élőképet pedig minél részletgazdagabban, szebben és természetesen közel valós idejű, színes és érdekes videó formában nyilvánosságra hozni érdeklődő nézőink számára. Várjuk a véleményeket, észrevételeket - Köszönjük!

2013. július 12.
Az Időkép szerkesztősége

Szerző: Időkép
Megjelent: 2013.07.12 5:35


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Fürödjünk vagy hajózzunk 1-jén a Balatonnál?
Kíváncsi ponty pislogott reggel észlelőnk kamerájába