Hatalmas tűz Gyenesdiáson

Erdőtűz ütött ki a Balaton nyugati végénél, az oltást az élénk szél nagyban nehezítette.

Friss (19:40): A tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk a tűz gócpontját, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint már nem fognak tovább terjedni a lángok.

Friss (19:15): Sikerült megfékezni a lángokat, jelenleg a parázsfészkek oltása zajlik. Az élénk szélben a tűz könnyen fellángolhat újra.

Vasárnap a délutáni órákban erdőtűz ütött ki a Keszthely mellett fekvő Gyenesdiáson. A méteres lángok a Balaton északi partján végfutó 71-es útról is jól látszanak. A hegyoldalba felvezető utcákat lezárták a rendőrök, csak az ottlakókat engedik be.

Az Időkép másodperces szélmérő rendszere este 7 óra körül 55 km/h-s északnyugati széllökéseket regisztrált Keszthelyen, az élénk szélben a tűz gyorsan terjed délkelet felé.

Ötös fokozatú risztást rendelt el a tűzoltóság, az oltásban egy tűzoltó is megsérült, őt kórházba szállították. A tűzoltóság önkéntesek segítségét kérte a lángok megfékezéséhez - írja az Index.

Az oltást nehezíti az is, hogy a lángok nehezen megközelíthető helyen csaptak fel, a fenyőerdőben pedig könnyen kialakulhatnak ún. tűzfészkek.

Fényképe van a tűzről? Töltse fel Képtárunkba!

Forrás: Index/Időkép - (folyamatosan frissítve)

Szerző: Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2011.04.10 18:56


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Visszatükröződött a Balaton felszínéről az éjszakai tűzgömb fénye
Szerdán befejezték a Balaton vízeresztését
Elöntötte a Balaton a badacsonyi strandot