Tripla tuba

Megerősítve - észlelőink egymás mellett egyszerre három tubát kaptak lencsevégre nem messze Kecskeméttől. A szombat délután összefoglalója.

Frissítve (23:00) Megerősítést nyert, hogy három felhőtölcsér volt látható a 44-es út közelében, Kecskeméttől mintegy 20 km-re keletre, este 19 óra körül.

Az első fotókat Szappanos Éva nevű nézőnk Nyárlőrincről, a további, jelenséget megörökítő képsorokat pedig Balázs Róbert küldte el szerkesztőségünkbe. Köszönjük! 

A videó itt található!

 

Frissítve (17:45): Továbbra is a Duna-Tisza közén, valamint a keleti területeken vannak zivatarok, a legintenzívebb cella a középső országrészben mozog. Ezzel szemben nyugaton meleg, napsütéses idő uralkodik, nagyjából 10-11 fokos hőmérsékleti eltérés van az ország két fele között. Továbbra is érdemes figyelni az égboltot, tubák kialakulhatnak!

Hazánkat szombaton északnyugat felől egy középpontjával Skandinávia felett örvénylő ciklon hidegfrontja éri el, a mai napon főleg a középső és a keleti országrészben számíthatunk zivatarok kialakulására, feltehetőleg tubákat is megfigyelhetünk majd.

Jelenleg a Duna-Tisza közén, Budapesttől keletre és északkeleten pattantak ki zivatarok, amelyek csak nagyon lassan helyeződnek át, itt helyenként csak 16-17 fok van, míg a fővárosban néhol a 27 fokot is eléri a hőmérők higanyszála. Eger és Gyöngyös környékéről már számos jégesőről szóló észlelés is érkezett.

Ma délelőtt SeptoXe nevű észlelőnk Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből már lencsevégre kapott egy tubát, az Újharangod közelében készült videót Képtárunkban nézhetik meg! Köszönjük!

Polgár keleti felén is láttak egy felhőtölcsért. A kép mobiltelefonnal készült a helyszínen. Roli530 nevű észlelőnk egy ismerőse készítette a felvételt nemrég, köszönjük!

 

Továbbra is várjuk fényképeiket, észrevételeiket!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.05.29 14:53


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hidegfront szakítja meg a melegedést
Tuba Budapest felett, gyönyörű szivárványok és látványos virgák az országban
Apró jégszemek sokasága potyogott az égből