Tomboló szél

Jelentősen csökkentheti hőérzetünket a viharos szél, mely számos helyen döntött ki fákat, rongált meg tetőket.

Gyarapodó viharkárok (vasárnap, 7:55): A viharos szélben letörött faágak, illetve kidőlt fák sajnos sok helyen rongáltak  meg tetőket, vakolatokat vagy éppen felső vezetékeket. A XVIII. kerületi Havanna lakótelepen buszmegállóra dőlt egy 12 m-es fa, egy embert kórházba kellett szállítani - olvashatjuk a Kisalföld.hu oldalán.

100 km/h felett (szombat, 17:30): Délután a Tatai kistérségben 107 km/h-s, míg a Bakonyban 106 km/h-s lökést regisztráltunk, de országszerte gyakoriak voltak a 70-80 km/h-s lökések 

Igen változékonynan ígérkeznek a hét utolsó napjai, szombaton országszerte viharos lesz a szél, legerősebb az ország északi kétharmadán, ott 80-90 km/h-s lökések is előfordulhatnak.

A Bakonyban eddig 99 km/h-s, míg a Széchenyi-hegyen 97 km/h-s lökéseket regisztráltunk délelőtt. Gyors felhőátvonulásokra számíthatunk, melyből elszórtan alakulhatnak ki záporok, a délnyugati határon esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Azokon a területeken a hőmérsékletek is magasabbra szöktek, 20 fok körüliek a maximumok. 

Az ország nyugati és középső megyéiben még vasárnap is lehetnek viharos lökések. Hűvös, változóan felhős időre van kilátás, elvétve - főleg északkeleten - záporokkal. Hajnalban többfelé számíthatunk talajmenti fagyra, néhol 2 méteres magasságban is fagyhat.Hétfőn északkeleten fordulhatnak elő erős, délnyugati lökések.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2012.03.31 12:46


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szivárványtengerben úsztunk
Szivárvány jelent meg a csapadéksávon
Hó és jég, reggel dér fehérített