Több mint 7 centi hó hullott 45 perc alatt a Dunakanyarban

A Dunakanyarban, így Vácott is intenzív, nagypelyhes havazás váltotta a fagyott esőt, ónos esőt, kevesebb mint egy óra alatt 7 centinél is több hó hullott.

Nem kellett sokáig várni a halmazállapot-váltásra a Dunakanyarban sem, kollégáink mondhatni a lehető legjobb helyen tartózkodtak az országon belül, Vác környékén alig 45 perc alatt ugyanis

több mint 7 centi hó hullott le

az intenzív, nagypelyhes havazás következtében.

"A reggeli órákban fagyott eső kopogott az ablakon, valamint ónos eső eredményezett korcsolyapályára emlékeztető útviszonyokat Vác-Nyulas térségében. Hamarosan azonban csodálatos, meseszép havazásba váltott át mindez és pillanatok alatt friss, fehér hólepel kezdte el beborítani a tájat."

Magáért beszél a következő videó, ritka látvány az ilyen erős havazás:

A havazás ilyen mértékű intenzitásához jelentős mértékben hozzájárult az extrém pehelyméret is.

"Figyeljük már néhány évtizede az időjárást, de ennyire hosszú ideig tartó, hatalmas, olykor 4-5 centis hópelyhekkel járó havazás élményében még soha nem volt részünk - Holle anyó még a mesékben sem rázza így a dunyháját, az egyszer biztos!"

"A radarképen délelőtt fél 10 magasságában narancssárgás színben pompázott a felettünk áthaladó csapadéktömb, nem véletlen, hogy mintegy 10 cm / órás intenzitásban volt részünk. Csaknem háromnegyed órán keresztül csodálhattuk ezt az extrém hóesést, soha nem fogjuk elfelejteni, az biztos."

Mindez fotókon:

Az eredmény pedig több mint 7 centiméter hó háromnegyed óra alatt:

Szerkesztőségünk videói és fotói

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.01.28 11:27


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Vajon látjuk majd az év negyedik teliholdját?
Makacskodik a tél a hegyekben