Tipikus novemberi hétutó

Szélsőségektől mentes, tipikus novemberi időre számíthatunk a hét utolsó napjaiban.

Nem kell szélsőséges időjárástól tartanunk a hét hátralévő részében, amolyan tipikus novemberi időre van kilátás, főként a hétvégén tartósabbnak bizonyuló pára-és ködfoltokkal.

Pénteken eleinte még nyugaton eshet, majd napközben ott is megszűnik a csapadék, és délutántól kelet felől felszakadozik a felhőzet, elsősorban a keleti megyékben akár hosszabb időszakokra is kisüthet a Nap, kellemes őszies időt eredményezve. Főként a Tiszántúlon a legmagasabb nappali hőmérséklet akár a 13-14 fokot is elérheti, míg nyugaton ennél jóval hűvösebbre számíthatunk, egészen nyugaton a legenyhébb délutáni órákban sem lesz 6-7 foknál melegebb.

A hétvégén már sehol sem kell csapadékra számítani, az addig időnként élénk keleti, északkeleti szél is mindenhol gyengül, így hajnalonként többfelé képződik majd pára, illetve köd, melynek egy része napközben is tartósan megmaradhat. Ezeken a tájakon napközben is csupán 5 fok körül alakul a hőmérséklet, míg ott, ahol kisüt a Nap, 12-13 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. A hajnalok jórészt fagymentesnek ígérkeznek, de elsősorban a derültebb, mélyebben fekvő völgyekben előfordulhat gyenge fagy.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2013.11.13 15:44


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Porördög kavarta fel a szombat délutánt
Egy órával rövidebb lesz az idei húsvét