Tényleg itt a tél

Éjjel -15,6 fokig hűlt a levegő Csávolyon, a Dunántúl északi felén havazik.

Budapesten elállt (16:20): A fővárosban elállt a havazás, Békés megyében azonban pont az elmúlt órában kezdődött el a csapadékhullás. A Dunántúl északi felén nagy átlagban 1-2 cm hó hullott.

Elérte a Tiszántúlt (15:05): Nyugatról a Tatabánya-Baja, keletről a Tokaj-Orosháza vonal határolja a hóesést. A Kiskunságban 5-6 centiméteres a hó.

Kelet felé halad (13:35): Lassan mozog kelet felé a havazás, nyugatról Győr, keletről Miskolc határolja a csapadékot. Sopronnál felszakadozott a felhőzet, 4-5 fokig melegedett a levegő, Fertődön szemerkél az eső. Tatabányán 4 cm hó hullott.

Fent: Friss hó Hatvanban, tigermax fényképe

Az idei tél eddigi leghidegebb éjszakáján vagyunk túl, a Bajához közeli Csávolyon az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőállomása -15,6 fokos hideget rögzített. A legközelebbi időkép-automata a Bajai Csillagvizsgáló Intézet udvarán található, ott hajnali fél hatkor -14,1 fokot mértünk.

Ígéretünknek megfelelően délelőttre megérkezett a havazás a középső és nyugati országrészbe is, szerda 13 órakor a Győr-Szekszárd-Mártély-Miskolc ívtől északra havazik, ezeken a területeken késő délutánig lepel-3 cm hóréteg alakulhat ki. (A fehér Karácsony esélyét tegnapi cikkünkben részleteztük.)

Kövesse nyomon a havazást Hótérképünkön!

Szerző: Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2011.12.21 11:14


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Már gyűlik a hideg Szibériában: -33 fokot mértek Verhojanszkban
Csípett a derűs reggel
Kettészakadt az ország, legalábbis ami az időjárást illeti