Télies útviszonyok

A Dél-Dunántúlon többfelé 10-15 cm hó hullott, számos kamion elakadt, néhol balesetek nehezítették a közlekedést.

Friss (14:15): VargaNorbi badacsonytomaji észlelőnktől érkezett a jobbra látható fotó, melyen gyönyörűen látszik, ahogyan az erős, időnként viharos lökésekkel kísért szél következtében a mólón átcsapó hullámok a part menti tereptárgyakra azonnal ráfagytak, és különböző formájú és nagyságú jégcsapokat alkottak. Köszönjük a fotókat!

Friss (13:45): A Dunántúlon kezd elállni a havazás, a fővárosban még esik néhány órát. Barcs környékén 15 centi hullott, keleten eső, havas eső a jellemző.

A várakozásoknak megfelelően a mediterrán ciklon hatására csütörtökön országszerte havazásra ébredhettünk, a Dél-Dunántúl túlnyomó részén 10-15 cm hó hullott.

A visszatérő tél azonban sajnos számos balesetet, fennakadást okozott. A Független Hírügynökség jelentése szerint árokba csúszott egy menetrend szerint közlekedő autóbusz a Heves megyei Egerbakta és Bátor között.

Bornemissze Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője egy felborult autóbuszról számolt be,  mely Szeged és Baja között az erős szél és a csúszós út miatt sodródott le az útról, ahol az oldalára borult.

A havazás a legtöbb gondot a zalai-somogyi megyehatár környékén, a 61-es főúton okozta, ahol szerda este órákon át folytak a mentési munkálatok a megcsúszott, elakadt teher- és személygépkocsik miatt, itt éjszaka is árokba csúszott járműveket mentettek a tűzoltók.

A havazás okozta váltóállítási gondok miatt késve közlekednek a vonatok az ország déli és nyugati részén csütörtök délelőtt - olvashatjuk a Mávinform honlapján. A Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, valamint a Budapest-Vác-Szob vonalon átlagosan 10-15 perces késéssel kell számolniuk az utasoknak

A Győr-Szeged vonaltól keletre jelenleg is havazik, kivéve a keleti határszélt, ahol helyenként már havas eső-eső hullik, míg a nyugati megyékben már megszűnt a csapadéktevékenység. Téli útviszonyokra készülhetünk, vezessünk óvatosan!

Forrás: MTI, Index, FH, MÁV, Időkép

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.03.11 13:34


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Halókkal köszönt be a május
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén
20 kilométer magas hamufelhő és több ezer villám követte Ruang vulkán kitörését