Téli, havas aloldal

Hamarosan beköszönt a hideg, így egyre inkább középpontba kerülnek a nagy havazások, téli sportok. Friss aloldalunk.

Itt a november és hamarosan beköszönt a hideg idő is, így egyre több ember foglalkoztat majd a gondolat: vajon mikor esik le az első hó? Meddig kell még várnunk arra, hogy szánkózni, hógolyózni, síelni vagy épp snowboardozni mehessünk?

Nos, tematikus aloldalaink listáját éppen ezért most egy Téli aloldallal is kibővítettük, melyet a havas sportok szerelmeseinek legnagyobb hazai oldalával, a Síelők.hu-val közösen valósítottunk meg. Nekik köszönhetően nap mint nap friss téli hírekkel találkozhatunk majd ezen az aloldalon. 

Emellett részletes előrejelzéssel, hójelentéssel és várható hómennyiség előrejelzéssel, az elmúlt időszak legszebb téli képeivel is találkozhatunk az oldalon, melyek természetesen Észlelőink fotói közül kerülnek kiválasztásra.

Az előrejelzési grafikon alján megjelenítésre kerülnek majd azok a téli sportok, tevékenységek is, melyeket az adott napokon az időjárási paramétereknek megfelelően ajánlanánk olvasóinknak. Szánkózni, korcsolyázni vagy síelni induljunk a hétvégén? Egy pillantás a grafikonra és már tervezhetjük is a programot.

(A fent látható térkép csak egy példa, nem tükrözi a valóságot!)

Ugyanitt találjuk majd azt a térképet is, melyen a meteorológusaink által prognosztizált hó-mennyiség kerül megjelenítésre - azaz megnézhetjük, hogy lakhelyünk térségében várhatóan mennyi hó fog esni a következő, időben behatárolt időszakban. E térképre máskor a havazás kezdetének az időpontja, adott esetben pedig a várható halmazállapot fog felkerülni (lásd a fenti példatérképet).

Később a hazai síterepekről is részletes képet, információkat adunk majd - a saját kamerával, időjárási állomással rendelkező partnereinke egy külön boxban is helyet kapnak majd.

Fejlesztésünkkel kapcsolatban ezúton is várjuk olvasóink, észlelőink javaslatait, ötleteit! Ezúton szeretnénk külön köszönetet mondani a Síelők.hu csapatának, kiemelten Wesselényi Andreának és Bata Attilának, akik nagy segítségünkre voltak az aloldal létrejöttében!

Szerző: Időkép
Megjelent: 2013.11.11 23:09


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Visszatükröződött a Balaton felszínéről az éjszakai tűzgömb fénye
Szerdán befejezték a Balaton vízeresztését
Teljes egészében lezárták a Rám-szakadékot