Teknősfigyelésre fel!

Igazi kuriózum: a Kőröshegy-Balatonföldvár határán található Teknős Parkban helyeztük ki legújabb kameránkat.

A Teknős Park, amely Magyarország első és egyedüli látogatható teknős gyűjteménye, a Balaton közvetlen környezetében, néhány km-re a parttól található, Balatonföldvár és Kőröshegy határán.

Aldabrai óriásteknősök mászkálnak a parkban | Webkameránk felvétele

Jelenleg 283 teknősnek ad otthont a park, mely közel fél hektáros területet foglal magába. A látogatók megtekinthetik a különböző teknősfajokat, a legkisebbektől az óriásokig, az újszülöttektől a felnőttekig, ragadozókat és növényevőket egyaránt.

A jó tartási körülményeknek köszönhetően a teknősök nagyon jól szaporodnak: évente 150-200 új kisteknős jön világra a július közepétől szeptember végéig tartó időszakban. A látogatók számára lehetőség nyílik ezen természetes folyamat megtekintésére is, valamint mostantól webkameránkon keresztül is figyelni lehet az eseményeket: az aldabrai óriásteknősökről, illetve a mellettük élő kisebb teknősökről látható élőkép oldalunkon.

Így csemegéznek az aldabrai óriásteknősök

Kameránkon megfigyelhető lesz majd a teknősök viselkedése, napi ritmusa, etetése és alkalom adtán a kis teknősök tojásokból való kikelését is megfigyelhetjük majd. A fenti gyorsított felvételen látható, hogy egy jókora kupac füvet milyen gyorsan fogyasztanak el a teknősök.

A webkamera kihelyezésében nyújtott segítségért és a helyszín biztosításáért ezúton is külön köszönetet szeretnénk mondani Pécsi Tibornak, a Teknős Park üzemeltetőjének és az állatok lelkes gondozójának!

Borítókép: Teknős Park

Szerző: Nagy-Kurunczi Rita
Megjelent: 2023.07.06 10:47


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Ott bujkált a felhők között a sarki fény
A péntek esti buli sztárja a sarki fény volt, idén ötödszörre
A záporok előtt még ilyen tükörsima volt a Balaton vize