Tavaszi hétvége, de vasárnap északkeleten kicsit hűvösebb lehet

A hétvégén is kitart az igazi tavaszi idő az ország legnagyobb részén, de vasárnap északkeleten picit behűt az északias szél.

A hétvégén is folytatódik a tavaszi idő, így sok napsütésre számíthatunk. Kisebb felhők csak időnként zavarhatják meg a napsütést szombaton a keleti, északkeleti, valamint néhol a nyugati tájakon. Vasárnap már több tájegységünkön jelenhetnek meg felhők az égen, de ezek továbbra is csak átmenetileg takarhatják el a napot. A hétvége folyamán számottevő csapadék nem várható, legfeljebb vasárnap fordulhat elő egy-egy helyen jelentéktelen zápor, de nem ez lesz a jellemző.

Fotó: Lőrincz Edit

Szombaton a nyugatias szél az északi tájakon és az Alföldön sokfelé megélénkülhet, vasárnap pedig a Dunától keletre lehet többfelé élénk, helyenként erős az északi-északkeleti szél, de a Dunántúl magasabb tájain is előfordulhat egy-egy élénk széllökés.

Szombat hajnalban már csak kevés helyen fordulhat elő gyenge fagy, majd

délutánra 17 és 22 fok közé melegedhet a levegő.

Vasárnap reggel már csak a fagyzugos helyeken hűlhet a levegő 0 fok alá,

délután pedig 14-21 fokra van kilátás,

északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket a feltámadó északias szél miatt. Délnyugaton számíthatunk a legmelegebbre.

Vasárnap délután várható csúcshőmérsékletek

Hétfőn a napsütést csak időnként zavarhatják meg felhők, csapadék nem várható. A nyugati-délnyugati szél többfelé megélénkülhet. A csúcshőmérséklet általában 17 és 23 fok között alakulhat.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetőek itt.

Borítókép: Twinkle

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2022.03.25 12:29


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban