Tartós kánikula

Vasárnap éjfélig hosszabbították meg a hőségriadót, csütörtökön már szórványosan ismét kialakulhatnak frissítő záporok.

A hőség a következő napokban sem enyhül, ezért az országos tisztifőorvos  vasárnap 24 óráig meghosszabbította a harmadfokú hőségriadót. Ezzel már biztos, hogy a magyarországi hőségriasztások rendszerében ez lesz a valaha kiadott leghosszabb figyelmeztetés - írja az ÁNTSZ.

Nagyon erős UV-sugárzás

Továbbra is fontos kihangsúlyozni a nagyon erős UV-sugárzást, 11 és 15 óra között kerüljük a közvetlen napfényt, óvjuk bőrünket a megfelelő faktorszámú napkrémekkel és fogyasszunk napi 3-4 liter alkoholmentes folyadékot!

A továbbiakban is az Európa keleti felén elterülő, nagy kiterjedésű anticiklon határozza meg időjárásunkat. Folytatódik a kánikula, délnyugat felől egyre szárazabb levegő éri el hazánkat, így jórészt még a következő napokban is száraz, forró időre készülhetünk, többnyire mérsékelt légmozgással. A hajnalok sem hoznak igazi felfrissülést, 17-23 fokig csökken a hőmérsékelt, délutánonként pedig 33-38 fokig melegszik a levegő.

Frissítő záporok szórványosan csütörtökön alakulhatnak ki ismét, majd pénteken is előfordulhat egy-egy zápor helyenként. A hétvégén szombaton elszórtan, vasárnap többfelé, valamint a következő hét első napjaiban hevesebb zivatarok kialakulása sem kizárt, felerősödő légmozgással. A záporoknak köszönhetően néhány pár fokos enyhülés a következő hét elején várható.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2015.08.08 19:52


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb
Állati melegen indult a hét