Vasárnap is előfordult fagy

Északon-északkeleten gyenge fagy is előfordulhatott, vasárnap hajnalban Romhányban -2,6°C-ot mért észlelőnk.

Vasárnapra virradóra a derültebb északi, északkeleti tájakon ismét több helyen fagypont közelébe süllyedt a hőmérséklet, a leghidegebbet, -2.6 fokot Ariel1991 nevű észlelőnk mérte Romhányban.

Hideg, őszi hajnal (szombat, 8:00): Szombaton reggelre az ország délnyugati harmadát kivéve igen alacsony értékeket mérhettünk. Romhányban -0.6 fokot mutatott a Ariel1991 észlelőnk hőmérője, de az északi-északkeleti területeken sokfelé volt fagypont közeli a hőmérséklet: +1, +3 fokot jeleztek a műszerek.

A közlekedést emellett többfelé nehezítették és nehezítik köd- és párafoltok. Légköri front ugyan ma nem lesz felettünk, ám a hidegebb időben az érzékenyebb gyenge hidegfronti tüneteket érezhetnek, fejfájásra panaszkodhatnak. Reggel és naplemente után már hideg az idő, érdemes rétegesen, melegen öltözködni a megfázások elkerülése érdekében.

Péntek: Talajmenti fagy is előfordulhatott több szélcsendes, derült völgyben az Északi-középhegység fagyzugos tájain. Sok településen 2°C köré csökkent a hőmérséklet, de Romhányban -0,1°C-ot is mért Ariel1991 észlelőnk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyilvántartása szerint 1906-ban volt a leghidegebb hajnal szeptember 27-én, akkor -2,0 fokig csökkent a hőmérséklet Debrecenben.

Self fotója, köszönjük!

Szombaton ismét számítanunk kell talajmenti fagyra, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben, északkeleten, valamint az Alföld középső és keleti tájain csökkenhet 0°C alá a hőmérséklet a talaj közelében. Óvjuk növényeinket!

Szerző: Berceli Balázs, Nagy-Kurunczi Rita, Cséki Gergő
Megjelent: 2013.09.27 11:11


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Vasárnap reggel sem tágított a fagy
Április végi fagyok: közel -4 fok volt
Gyenge fagy jön rövid időre