Szükségünk lesz az esernyőkre

Kedden és szerdán többfelé csapadékosra fordul az idő, főként keleten hullhat jelentős mennyiség.

A hét első felében továbbra sem lesz unalmas időjárásunk, a hétfői átmeneti nyugodtságot követően kedden és szerdán ugyanis újra nedvesebb levegő érkezik fölénk, emiatt sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, főként kedden az ország keleti felében zivatarokra is. Ráadásul szerdán egy hidegfrontnak köszönhetően többfelé feltámad az északnyugatira forduló szél. 

Keddre virradóra a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben délnyugat felől már egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor, majd napközben egyre inkább a Dunától keletre tevődik át ez a csapadékzóna. Keleten, délkeleten jó eséllyel villámlás, mennydörgés is kísérheti az intenzívebb gócokat. Estére aztán ez nedves légtömeg kelet felé elhagyja az országot. Bár kissé visszaesik a hőmérséklet, továbbra is enyhe időben lesz részünk.

Szerdán aztán hidegfront érkezik, ismét többfelé megnyílnak majd az ég csatornái, főként a Dunától keletre élők készülhetnek több helyen jelentős mennyiségre. A legújabb számítások szerint a Tiszántúl középső vidékein csütörtök hajnalig összességében akár 35-40 mm csapadék is hullhat. A front következtében feltámad az északnyugati szél, elsősorban a Dunántúlon viharos lökésekkel is találkozhatunk. Jó pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, hűvös, szeles, igazi őszi nap elé nézünk.

Csütörtökre ez a front elvonul, így akkor ismét szárazabb, kissé hűvös idő jöhet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

A cikkünkben megjelent képek Szűcs Jáni Diána és D. Gabi fotói, köszönjük szépen!

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2013.10.13 23:22


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban