Szomorkás november

Pénteken még többfelé kisüt a Nap, hétvégén felhős, többfelé tartósan ködös, párás időre készülhetünk.

A hétvégéhez képest pénteken még sokfelé számíthatunk napos időre. Reggelre főként az északi tájakon ködössé, a Dunántúlon többfelé párássá válik a levegő. Majd ezek feloszlása után a Dunántúl nagy részén hosszantartó napos időszakokra is számíthatunk, míg a Tiszántúlon tartósan felhős területek is lehetnek. Az északkeleti szelet északkeleten, valamint a Dunántúl északi felén kísérhetik időnként élénk, erős lökések. Hajnalra általában -1, +4 fok közé hűl a levegő, napközben 5 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szomorkás hétvége

Hétvégére ismét beköszönt a ködös, borongós őszi idő. Szombaton sokfelé ébredhetünk sűrű ködre, az ország középső részén, északon és a Dunántúl nyugati, délnyugati tájain sűrű, egybefüggő köd alakulhat ki, amely helyenként csak lassan oszlik fel. Napközben aztán sok felhő lesz felettünk, kevés napsütésre északkeleten és időnként a déli tájakon van esély. A légmozgás gyenge lesz, északnyugaton mérsékelt.

Ködös, párás, borongós, egyhangú idő

Vasárnap is folytatódik a ködös, párás, borongós, egyhangú idő. A ködös területeken gyenge szitálás előfordulhat, kevés napsütés pedig csupán az északkeleti megyékben valószínű. Hajnalra az északi tájakon egyre többfelé számíthatunk fagypont közeli értékekre, másutt 1, 4 fokig hűl a levegő. Napközben általában 5, 9 fokig emelkedik a hőmérséklet.

A szélcsendes vagy gyenge légmozgású, párás, ködös időben várhatóan a légszennyezettség is emelkedni fog a hétvégén.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2014.11.20 12:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Ködben úszott a Balaton-felvidék
Hol a horizont?
Ködívek táncoltak reggel a Balaton fölött