Melegfront hozott havazást

Szombat délután nyugat felől havazás érte el az országot, vasárnap reggelig 1-11 centi esett, a legtöbb Sopronban.

Friss (vasárnap 09:30): Már csak a keleti tájakon szállingózik szórványosan a hó. Itt még marad a hideg, fagyos idő, ugyanakkor a Dunántúlon jelentős enyhülés veszi kezdetét, a lehullott hó olvadni fog.

Friss (vasárnap 07:00) A fővárosban és környékén az éjszaka nagy részében változó intenzitással havazott, és bár a főutakat, hidakat folyamatosan takarították a Közterület-Fenntartó munkagépei, sok mellékutcában és a hegyvidékeken jelentős vastagságú, csúszós hólepellel találkozhatunk.

Webkameránk éjjeli videója az Oktogon közeléből:

 

Friss - Csúszós utak, szaporodó balesetek (szombat 23:50): Az M7-es autópályán a főváros felé vezető oldalon 2 személyautó ütközött; a 67-es főúton, Kaposfüred térségében keresztbe fordult egy kamion. A 83-as főúton, a Szőlőhegyi elágazásnál egy személyautó az út menti árokba hajtott - tájékoztatott az Útinform. A balesetekben feltehetőleg szerepet játszottak a csúszós utak, vezessünk óvatosan és tartsunk nagyobb követési távolságot!

Friss - Mínusz 17 fok van északkeleten (szombat 23:30): A nyugati és a középső területeken már enyhébb az éjszaka, mint az elmúlt napokban, ugyanakkor északkeleten, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében néhol még most is -15, -17 fokot mutatnak a hőmérők.

Cseh Zoltán friss képe Abáról, köszönjük!

Az Észak-Dunántúlon várható továbbra is a legtöbb hó: (szombat 20:00): A legtöbb hó a Dunántúl északi felén eshet, helyenként még újabb 5-7 cm is hullhat, de itt vasárnap délig a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Vasárnap délután még főként a Dunától keletre eső tájakon lehet hószállingózás, gyenge havazás.

Csendes téli este Veszprémben. Vass Zoli fotója, köszönjük!

A Duna vonalát is átlépte a csapadék (szombat 19:35): A várakozásoknál picit gyorsabban terjed a csapadék kelet felé, már a Duna-Tisza közén és a Mátrában is havazik. A Nyugat-Dunántúlon átmenetileg ónos eső sem kizárt, közlekedjünk nagyon óvatosan az utakon.

Már Budapesten is havazik (szombat 18:10): A Dunántúlon egyre nagyobb területen esik a hó, valamint a fővárosban és térségében is elkezdett hullani a fehér csapadék.

Detty83 fotója Lábatlanból, köszönjük!

Így havazik Várpalotán (szombat 17:15): Árral Szemben nevű felhasználónk készítette az alábbi videót Várpalotán. Beszámolója szerint "a térségben délután 15 óra körül kezdett havazni, azóta közepes, illetve erős váltakozó intenzitással havazik, a hőmérséklet 0-ról -1,5 / -2°C-ra süllyedt. Percek alatt kifehéredett a táj, igazi csendes téli idő van." Köszönjük a beszámolót és a felvételt!

Havazik a Dunántúl nagy részén (szombat 16:50): Az Esztergom-Székesfehérvár-Kaposvár vonaltól nyugatra, északnyugatra szinte mindenhol havazik, a fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően a lehulló hó mindenhol megmarad, a legtöbb eddig Sopron környékén esett.

Webkameránk gyorsított felvételén is jól látszik, néhány óra alatt hogy kifehéredett a Hűség Városa:

Így szakadt a hó délután Egyházasrádócon:

Zivi nevű felhasználónk fotója, köszönjük!

Zalaegerszeg is fehérbe öltözött:

Szeva62 hangulatos fotója, nagyon szépen köszönjük!

A Kőszegen élő hóimádók sem panaszkodhatnak:

Ráduly László friss képe, köszönjük!

Szerző: Időkép
Megjelent: 2016.01.21 13:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Vajon látjuk majd az év negyedik teliholdját?