Szombaton hivatalosan is elindul a szezon a Balatonnál

Május 13-án a Vitorlabontó Ünnepség és Évadnyitó Vitorlásverseny keretében hivatalosan is megnyitják a balatoni idegenforgalmi és hajózási szezont.

Május 13-án, azaz szombaton hivatalosan is megkezdődik az idegenforgalmi és hajózási szezon a Balatonnál, ekkor tartják majd Balatonfüreden a hagyományőrző Vitorlabontó Ünnepséget és Évadnyitó Vitorlásversenyt, olvashatjuk Csodalatosbalaton.hu oldalon.

A Vitorlabontó Ünnepség régi hagyományokra tekint vissza, elsőként 1935-ben rendezték meg, azóta három háborús évet leszámítva minden tavasszal megtartják az eseményt. A vitorlabontás eleinte csak a hajósoknak jelentette a szezon kezdetét, mostanra viszont egyúttal már a nyári turistaszezon megnyitója is.

A Balaton látképe Badacsonytördemicről /fotó: Tocibacsi/

Szombaton Balatonfüred környékén eleinte borús lesz az ég, viszont délután hosszabb rövidebb időszakokra már kisüthet a nap. Ezen a napon csak kisebb záporok fordulhatnak elő. Az élénk keleties szélben délután 17-18 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Részletes előrejelzésért keressétek megújult Balaton aloldalunkat!

Borítókép: Kézai Zsolt


Szoktál nyaralni a Balatonnál?

◎ Igen, minden évben

◎ Pár évente igen

◎ Inkább a tengerpartot választom

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.05.10 11:20


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Ködben úszott a Balaton-felvidék
Aranyköntösbe bújt este az ég
Kelvin-Helmholtz felhők hullámoztak át a Balaton fölött