Szombaton 39. alkalommal úszhatjuk át a Balatont

A Balaton-átúszás mellett idén SUP-pal is lehet nevezni az 5,2 km-es távra.

Idén július 31-én 39. alkalommal rajtol el a Révfülöp és Balatonboglár között megrendezésre kerülő Balaton-átúszás. A rajt minden induló számára 8 és 12 óra között történik, a célba legkésőbb 15 óráig lehet megérkezni.

Az átúszás ideje alatt katamarán hajók közlekednek Balatonboglár és Révfülöp között. A rajtolni szándékozókat szállító Balatonboglár-Révfülöp irányba közlekedő hajónkan nincs pontos menetrendje, amint megtelnek, indulnak Révfülöpre.

39. Lidl Balaton-átúszás pályarajz

- A teljes távot az úszók a révfülöpi labdarúgópályáról kezdik és a balatonboglári Platán Strandon található célba érkeznek.

- A 2,6 km-es féltáv a balatonboglári Platán strandról indul, 1300 méternél egy bójánál visszafordulva kell visszaúszni a balatonboglári célig.

- A SUP-pal indulóknak az átúszáshoz kijelölt bóják menetirány szerinti bal oldalán, max. 30 m-es távolságban kell haladni, illetve a Balaton-átúszás biztosítóhajóit ugyanilyen módon kell elhagyni.

Szombaton hidegfront érkezik, hogy az időjárás engedi-e majd, hogy a verseny elinduljon, csütörtök délig dönt az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Balatoni Vízirendészet.

Balatoni kameráink ITT, vízhőmérséklet- és balatoni időjárás előrejelzüsünk ITT érhető el.

Borítókép: Bman (Révfülöp)

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2021.07.28 12:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egy csapásra véget ért a strandidő a Balatonnál (videóval)
Vízben állt a Balaton déli partja
Süvít a szél a Dunántúlon: 113 kilométer/órás lökést mértünk