-20 foknál is hidegebb lehet reggelente

Erős fagyok várnak ránk a hét második felében, szombat és vasárnap reggel a derült, hófödte tájakon -20, -22 fok is lehet.

A hét második felében egyre hidegebb légtömegek érkeznek térségünkbe, így hideg nappalok, erősen fagyos reggelek várnak ránk.

Pénteken a nyugati tájakon lehet egy-egy hózápor, gyenge havazás, máshol sok napsütésre van kilátás. Ugyanakkor erős, viharos lesz az északias szél, ami tovább rontja majd hőérzetünket. Reggel -7 és -14 fok közötti értékeket mérhetünk, de Pest megye északi felén és Nógrádban a derült, kevésbé szeles, havas tájakon -15, -18 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, és napközben is nagyon hideg lesz, csak -4 és -10 fok közé szelídül a fagy.

Józsa Szilárd fotója, köszönjük!

Szombaton még hidegebb időre ébredhetünk, mindenhol -10 fok alá csökken majd a hőmérséklet, a Dunakanyarban, Nógrád megyében és északkeleten a szélcsendes, hófödte tájakon

 pedig akár -18, -22 fok is lehet hajnalban! 

Bár a szél valamelyest veszít erejéből, még így is nagyon hideg lesz nappal is, északkeleten pedig mindössze -10 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. Vasárnap hasonlóan hideg reggelre lehet készülni és napközben csak kissé enyhül a fagy a szombatihoz képest.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Sunnyside

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2017.01.03 13:11


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Még egy fagyos reggel