Megszűnt a szmogriadó Budapesten

Salgótarján után szombatra virradóra Budapesten is megszüntették a szmogriadót tájékoztatási fokozatát.

Szombat: Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését Tarlós István főpolgármester Budapesten - olvasható a Híradó oldalán. Szombaton a szálló por napi átlaga több helyen az egészségügyi határérték körül vagy az alatt maradhat.

Péntek: Miskolcon elrendelték, Salgótarjánban megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát- írja a Híradó. Budapesten továbbra is fenntartják ezt a fokozatot. A hétvégén még csak kismértékű, hétfőtől azonban jelentős javulás várható.

A szálló por koncentráció pillanatnyi értéke

Előzmények

Ismét szmogriadó van Budapesten

Tarlós István főpolgármester a fővárosban szerdán elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miután a mérőállomásokon a szálló por légszennyezettségi szintje február 13-án három, 14-én pedig négy mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Csütörtökön Budapest, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Szeged, Pécs, Esztergom, Győr és Mosonmagyaróvár levegőjét egészségtelennek, Salgótarjánét veszélyesnek minősítették a levegő magas szálló por-tartalma miatt (Híradó).

Egy felettünk húzódó anticiklon okoz ismét nyugodt, szélcsendes időjárást. Ennek eredményeként az ország több pontján megemelkedett a levegő szálló por koncentrációja. Salgótarjánban

elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, 

miután vasárnap és hétfőn is 81 mikrogramm/köbméteres értéket mértek, ami meghaladta a 75 mikrogramm/köbméteres tájékoztatási küszöbértéket - olvasható a Híradó oldalán.

Gyula88 fotója, köszönjük!

A jelenlegi számítások szerint pénteken és szombaton főként a Dunántúlon élénkülhet meg a légmozgás, így arrafelé jelentősebben is javulni fog a levegőminőség.

Borítókép: Jotti

Szerző: Varga Sándor, Cséki Gergő
Megjelent: 2017.02.14 12:22


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Már veszélyesen sok volt a por a levegőben
Ilyen meleg telünk még nem volt a mérések kezdete óta
A legmelegebb márciusok közé is beférne az idei február