Szilveszter

2009-ben enyhe, esős volt az év utolsó napja, míg idén fagyos, többfelé ködös szilveszter elé nézünk.

Ami az időjárást illeti, az idei szilveszter nem sokban hasonlít a tavalyira: 2009 utolsó napján északon többnyire 3 és 9°C, míg délen 10 és 15°C közé emelkedtek a hőmérsékletek. A mai napon körülbelül ugyanebben a tartományban fogunk mozogni, az eltérés mindössze egy mínusz előjelben rejlik.

Egy évvel ezelőtt a nap első felében még előfordult némi napsütés, ám délutántól esők, záporesők tarkították a szilvesztert, újév napjára virradóra helyenként - főleg délen és keleten - kiadós mennyiség, 15-20 mm eső is hullott; délnyugaton még az ég is bedörrent.

Ezzel ellentétben idén a lehangoló, ködös, fagyos időben csak kisebb hószállingózásra van esély. Bár a hétvégén az elmúlt napokhoz képest valamelyest enyhébb légtömegek áramlanak hazánk fölé,  a csúcshőmérsékletek pénteken így is mindössze -1 és -8°C között várhatóak. Az esti órákban is rendkívül hideg lesz, ha szabadtéren szeretnénk kivárni az újév első perceit, öltözzünk fel nagyon melegen!

Részletes előrejelzés >>

A szélcsendes időben sajnos ismét megnövekedett a szállópor koncentrációja, csak lassú javulásra van esély. Az enyhébb légtömegek hatására egyeseknél melegfronti tünetek jelentkezhetnek, emiatt az érzékenyebbeknél fejfájás, migrén kialakulhat.

Olvasóinknak, Észlelőinknek egészségben és örömökben gazdag új esztendőt kívánunk!

 

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.12.31 9:01


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Hidegfront szakítja meg a melegedést