Szibériai levegő hoz -15 fokos hideget

Megkezdődött a szibériai eredetű levegő beáramlása, jövő hét péntekig délutánonként is fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Támad a szibériai hideg

Vasárnap napközben északon több, délen kevesebb napsütésre van kilátás, csupán helyenként alakulhat ki egy-egy futó hózápor. Délutánra a hőmérséklet már sehol sem emelkedik fagypont fölé, mindössze -2 és -8 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk, nyugaton és északon lehet a leghidegebb, hőérzetünket pedig tovább rontja majd az országszerte élénk, erős északi-északkeleti szél.

Extrém hidegre és hófúvásra figyelmeztet az OMSZ

Hó is érkezhet a fagyos idő mellé

Ocso197 fotója Veszprémből, köszönjük!

Hétfőn napközben újra megvastagszik a felhőzet, és dél-délkelet felől újabb havazás érkezhet. Északon, északnyugaton maradhat szárazabb az idő. Kedden többfelé havazhat, a legkevesebb friss hó nyugaton hullhat, ugyanakkor délen, délkeleten és keleten akár 5-10 cm-nyi hótakaró is kialakulhat. Továbbra is élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél, mely hófúvást okozhat. Hétfő reggel a havas, derültebb tájakon

-15 fok alá is lecsökkenhet a hőmérséklet,

de máshol is -8, -13 fokos hideg várható. Napközben még nagyobb területen mérhetünk -5 fok alatti maximumokat, és kedden is folytatódik a fagyos idő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Szebellédi Tündi

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2018.02.23 15:08


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Még egy fagyos reggel