Szerdára érkezik egy kis eső

Egy hidegfront hoz szerdára többfelé csapadékos időt, de nem mindenhol fog esni.

A hosszú hétvégét követően szerdán egy hidegfront éri el hazánkat észak felől. Ennek hatására egy csapadékosabb napra van kilátás az ország nagy részén. Már a keddről szerdára virradó éjjel egyre többfelé eleredhet az eső, alakulhatnak ki záporok, és szerdán a nap első felében is többfelé szükség lesz az esernyőkre. Délután folyamatosan megszűnik az eső szinte az egész ország területén, és észak felől a felhőzet is elkezd felszakadozni. Ugyanakkor lesznek olyan részei az országnak, ahol a hosszú száraz időszakot követően

akár 10 mm körüli csapadékmennyiséget is mérhetünk,

viszont sajnos lesznek olyan országrészek is, ahol nem várható eső, vagy csak nagyon kevés csapadék esik majd. A felénk érkező szaharai por miatt akár sáros eső is eshet többfelé az országban.

Az Északi-középhegység magasabb csúcsain átmenetileg havazhat is,

pár centiméternyi friss hóréteg is kialakulhat, de ez csak átmeneti lesz, ugyanis a hó hamar elolvad majd.

Fotó: Rippel Erik /Dunakeszi/

Feltámad az északias szél szerdán, melyet élénk, helyenként erős lökések kísérnek majd. A kora tavaszias keddi napot követően szerdán pár fokkal alacsonyabb csúcsértékeket mérhetünk, 6 és 14 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Csütörtökön már újra a napsütésé lehet a főszerep, kevés felhő lesz az égen, eső sehol sem valószínű. A keleties szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Reggel helyenként fagyhat, majd napközben 9-14 fokra van kilátás.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Borítókép: Bodrogi Attila /Hódmezővásárhely/

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2022.03.13 16:24


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
Szivárványtengerben úsztunk