Szeptember első napjai 25 fok körüli maximumokat hoznak

A meteorológiai ősz első napjaiban kellemesen alakulnak a délutáni maximumok, országos eső továbbra sem jön.

Szerda éjjel a Dunántúlon egyre többfelé eredhet el az eső, helyenként beágyazott záporok, zivatarok is kialakulhatnak, majd csütörtök napközben fokozatosan délkelet felé mozdul a csapadékmező, délután már csak délen fordulhat elő kisebb eső, zápor. Eközben északon több órára kisüthet a nap. Szeles időre készülhetünk, 20-27 fokos maximumokkal. 

Pénteken a friss reggelt követően a maximumok 24-25 fok körül alakulnak, továbbra is gyakran lesz élénk az északi-északkeleti szél. Nyugat felől egyre inkább a napsütés kerül előtérbe, ám keleten végig sok lehet a felhő, és itt van nagyobb esély esőre, záporra. 

Fotó: Szabó László Pipalacy

A hétvége is 25 fok körüli értékeket hoz

Hétvégén sem lesz zavartalan a napsütés, több alkalommal befelhősödhet az ég. Szombaton nem várható számottevő csapadék, vasárnap viszont elszórtan kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar. A szél déliesre fordul, szombaton főként nyugaton, északnyugaton élénkülhet meg, vasárnap több helyen is. Hajnalonként a derültebb, szélcsendesebb tájakon 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben 23-28 fok közötti értékek valószínűek. 

A késő nyárias szeptember előreláthatólag a jövő héten is folytatódik, de a kánikula nem tér vissza.

Borítókép: Dornyi Gyula

Szerző: Időkép
Megjelent: 2022.08.31 11:45


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Egyre melegebb idő jön hétvégén