Személyesen éltük át a tiszavirágzást

Nem mindennapi látványban volt része csapatunknak, mely a tiszavirágzás közepén találta magát.

Június hónapunk talán legszebb természeti jelensége a tiszavirágzás. Nehéz előre megjósolni, hogy mely napon lesz a főrajzás, ugyanis sok tényezőtől függ, többek között az időjárástól is. Csapatunk útnak indult délután Tiszafüredre, hogy személyesen is átéljük ezt az

igazából már csak hazánkban megfigyelhető, elképesztő látványt nyújtó természeti csodát.

Általában 4-10 napig tart a tiszavirágzás, de a főrajzás időpontját nehéz meghatározni, bár előrajzás, majd utórajzás is követi a kérészek násztáncát, mely a késő délutáni, kora esti órákban figyelhető meg.

Szerencsések voltunk, láttuk "kivirágozni a Tiszát".

Kiemelten köszönjük a tiszafüredi Albatrosz kikötőnek a készséges hozzáállást, az idegenvezetést, valamint a sok plusz információt, érdekességet, melyekkel segítségünkre voltak ennek a gyönyörű természeti jelenségnek a megfigyelésében.

Csapatunk élőben is bejelentkezett a helyszínről, melyben sok érdekességet is megemlítettünk a tiszavirágzással kapcsolatban, valamint rengeteg gyönyörű felvétel is született:

A nem mindennapi látványosságot testközelből is sikerült megörökítenünk, mely a vedlés, amikor leveti elhasznált ruháját a kérész, és megkezdi rövid életét:

Még néhány látványos fotó erről a természeti csodáról:

Szerkesztőségünk felvételei

Borítókép: Szerkesztőségünk felvétele

Szerző: Bayer-Szabó Bea, Herrmann Dóra, Berceli Balázs
Megjelent: 2022.06.20 20:37


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Keleten 15 fokkal volt melegebb, mint az Alpokalján
Már most megjelent az első tiszavirág
Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt ma egy hidegfront miatt