Szeles, változékony hétvége

Vasárnapra újabb front érkezik erős széllel, főként északon, északkeleten esővel.

Változékonyabbra fordul hétvégétől időjárásunk, nyugat, északnyugat felől ugyanis frontok érik el térségünket, gyakran szeles, változékony időre van kilátás, néhány fokot a hőmérséklet is visszaesik.

Szombat hajnalban északnyugat felől gyors mozgású hidegfront érkezett, a délnyugati országrész és az északkeleti határvidék kivételével többfelé megerősödött a nyugatira, északnyugatira forduló szél.

Vasárnap nyugat, északnyugat felől egy melegfront felhőzete éri el az országot, így a napsütést ezen a napon hazánk nagy részén mellőznünk kell. A front felhőzetéből elsősorban az ország északi, északkeleti felén számíthatunk többfelé esőre. Élénk, északon, északkeleten erős lesz a délnyugati szél, délután pedig 8-13 fokra készülhetünk.

A jövő hét elejére újra melegszik az idő

A jövő hét elején is gyakran szeles időre van kilátás, de hazánk nagy részén több-kevesebb időre ismét kisüt a nap, jelentős csapadék pedig szerdáig nem valószínű. Enyhék lesznek az éjszakák, különösen hétfőre virradóra a szeles tájakon ismét nem süllyed majd 10 fok alá a hőmérők higanyszála, napközben pedig többfelé újból 15 fok fölé melegedhet a levegő.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2015.11.12 11:42


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma