Szeles, tavaszias hétvége jön, 15 fok fölé megyünk

Mozgalmasabbra, de enyhébbre fordul időjárásunk, megszűnnek az éjszakai fagyok, napközben 17-18 fok is lehet.

Az eddigi csendesebb, nyugodtabb időszakot mozgalmasabb időjárás váltja a hétvégén, nyugat felől ugyanis már megközelítik, el is érik térségünket az Atlanti-óceán felől érkező ciklonok frontjai. Szombaton és vasárnap emiatt gyakran lesz erős a nyugati-délnyugati szél, 

északon viharos, 60-75 km/órás lökések is lehetnek.

Az éjszakai fagyok megszűnnek, kifejezetten enyhe lesz mind a szombatra, mind a vasárnapra virradó hajnal, a szelesebb tájakon nem csökken majd 10 fok alá a hőmérséklet. A nappali órákban pedig igazi tavaszi időre van kilátás, országszerte 10, főként szombaton több helyen 15 fok fölötti maximumokkal.

17-18 fok is lehet szombaton

WRF modellünk által előrejelzett hőmérséklet szombatra

Akár a korábbi országos melegrekord (18,2 fok, Pécs - Mecsekalji, 1955) is veszélybe kerülhet, a fővárosi rekord megdöntésére (15,1 fok, Budapest - Újpest, 2019) pedig még nagyobb az esély. Vasárnap sem lesz hideg, ekkor 10 és 16 fok között tetőznek majd a maximumok. 

A hétvége folyamán gyakran lesz felhős az ég, és szombaton főként északkeleten, vasárnap akár több helyen is kialakulhat átmeneti eső, zápor. Hosszabb napos időszakokra előreláthatólag vasárnap délután számíthatunk.

Hétfőre ugyan érkezik egy hidegfront, de jelentős lehűlést nem hoz, a maximumok ezen a napon 5 és 14 fok között alakulnak. Kedden ismét melegszik az idő.

Borítókép: Ágics Évi /Bogyiszló/


Szerinted ez már az igazi tavasz?

◎ Csalóka, szerintem jön még kutyára dér

◎ Még szeretnék egy nagyobb havazást

◎ Remélem, hogy véglegesen beköszönt most már a tavasz

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.02.17 10:52


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg
Félhavinál több eső esett néhol
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma