Szeles napok miatt fájhat a fejünk, és helyenként csapadék is lesz

A következő napokban gyakran borzolhatja szél a hajunkat, és helyenként az esernyőket is erősen kell majd tartanunk.

Hétfőn reggel többfelé ébredhetünk naposabb időre, majd délelőtt északnyugat felől beborul az ég, és egyre több helyen fordulhat elő gyenge eső, havas eső, kisebb havazás. A havazással érintett tájakon nem számíthatunk jelentős hóvastagság kialakulására, csak lepelnyi, illetve néhány cm-nyi friss hó hullhat. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Fagyos lesz a hajnal, általában -8 és -2 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Napközben 0-7 fokot mérhetünk.

Kedden egy hidegfrontnak köszönhetően változóan napos-felhős idő várható, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk futó záporok kialakulására, de a magasabb tájakon hózáporok is előfordulhatnak.

Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél.

Enyhébb lesz a hajnal, általában -3 és +3 fok közé csökkenhet reggelre a hőmérséklet, kora délután pedig 4-9 fokra van kilátás.

Kedden várható legerősebb széllökések

Szerdán is változóan felhős-napos időben lesz részünk, elszórtan ezen a napon is kialakulhat átmenetileg kisebb eső, zápor, illetve havas eső is. Sokfelé szeles lesz az idő, a nyugatias szelet többfelé kísérhetik erős, néhol esetleg viharos közeli lökések is. Hajnalban helyenként fagyhat, de erős fagyra nem kell számítani, a legmagasabb hőmérséklet pedig 4 és 11 fok között alakulhat. Csütörtökön újabb hidegfront érkezik, a napsütést gyakran zavarhatják felhők, több tájegységünkön időnként vegyes halmazállapotú csapadékra is számítani kell. Az északnyugatira forduló szél sokfelé erős lesz,

néhol egy-egy viharos széllökés is előfordulhat.

Kora délután 4-9 fok valószínű.

Fotó: Pelso55 /Balatonföldvár/

A szeles napok miatt az arra érzékenyek körében felerősödhetnek a fejfájásos panaszok, amit a frontátvonulások csak tovább fokozhatnak. Emellett gyakran lehetünk türelmetlenek, ingerlékenyek is a szeles idő hatására. 

Borítókép: Pelso55 /Balatonföldvár/


Ha egyet lehetne választani, melyik lenne az?

◎ Szél

◎ Eső

◎ Hó

◎ Napsütés

◎ Hideg idő

◎ Meleg idő

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2023.01.29 14:39


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Félhavinál több eső esett néhol