Szeles, mérsékelten meleg idő jön

A péntek éjjel átvonult hidegfront mögött hétvégén szeles, mérsékelten meleg időre készülhetünk.

A csütörtökön átvonult hidegfront nyomában - mely sokfelé okozott esőt, záporokat, zivatarokat, illetve főként Zala és Vas megyében több, mint egyhavi csapadék zúdult le 24 óra leforgása alatt - a hét hátralévő részében kissé változékony, főként szombaton szeles időre van kilátás.

Pénteken késő délután nyugat felől egy újabb, de ezúttal gyenge hidegfront érte el hazánkat, így az esti, kora éjszakai órákban nyugatról kelet felé haladva ismét több helyen kialakult eső, zápor, főként északon, északkeleten zivatar is, illetve egyre nagyobb területen feltámadt az északnyugatira forduló szél.

Szombaton meglehetősen szeles időre van kilátás, a nyugati-északnyugati szelet többfelé kísérhetik erős lökések ezen a napon. Az ország nagy részén a gomolyfelhők mellett a napsütés lesz túlsúlyban, északkeleten azonban több lesz a felhő az égen, és itt elszórtan zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A friss hajnalt követően délutánra 22 és 26 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnapra már jelentősen veszít erejéből a szél, így hajnalban igencsak hűvös lesz, helyenként 10 fok alá süllyedhet a hőmérők higanyszála. Napközben ugyanakkor igazán szép, napos időre van kilátás, egy-egy futó zápor csak északkeleti határaink közelében zavarhatja a 25 fok körüli hőmérsékletű nyári időt.

A jövő hét elején előreláthatólag a napsütés lesz túlsúlyban, emellett felmelegedés veheti kezdetét.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.08.14 20:47


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk