Rendben elrajtolt a Kékszalag mezőnye Balatonfüreden

Délelőtt 11 órakor elrajtolt a mezőny, a rajtot a szeles idő miatt két órával későbbre halasztották.

Friss: Délelőtt 11 órakor rendben elrajtolt a mezőny, kezdetét vette az 55. Kékszalag.

Elrajtoltak a versenyzők Balatonfüreden | Fotó: Kronikas

Előzmények: Csütörtök reggel 9 óra helyett 11 órakor rajtol Balatonfüreden az 55. Kékszalag nagydíj, a Balaton legnagyobb vitorlásversenye. A halasztásra azért van szükség, mert a tó térségében éjjel, és csütörtök hajnalban erős, 40 km/h-t meghaladó északnyugati széllökések várhatóak, emiatt nem biztosítható megfelelő körülmények között az éjjel és a hajnalban érkező hajók biztonságos kikötése - olvasható a Hajozas.hu oldalán.

A verseny távja légvonalban mintegy 155 kilométer, az útvonal pedig Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok - Tihanyi-szoros - Keszthely - Tihanyi-szoros - Balatonfüred. A futam idén július 6-tól július 8-ig 55. alkalommal kerül megrendezésre.

A vitorlásoké lesz a főszerep csütörtöktől a Balatonon | Fotó: Viza

Az előrejelzések alapján csütörtökön és pénteken is kissé szeles időre számíthatunk a tónál, az északi-északnyugati szelet 30-40 km/h körüli lökések is kísérhetik, de csütörtökön helyenként akár 40 km/h-nál erősebb széllökések is előfordulhatnak. A csütörtöki rajt idején még sok lesz a felhő, záporok, akár zivatarok is kialakulhatnak a térségben, majd délutántól csökken a csapadékhajlam, a verseny második napján pedig már száraz, napos-gomolyfelhős időre van kilátás.

A csúcshőmérséklet csütörtökön 25-27, pénteken 28-30 fok körül alakulhat. Az UV-sugárzás főként pénteken nagyon erős fokozatot érhet el, így aki megtekintené az eseményt, mindenképpen gondoskodjon a megfelelő védelemről!

Borítókép: Vikuci

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.07.04 16:17


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Elérte a 20 fokot a Balaton
Ott bujkált a felhők között a sarki fény
Akár trükkös is lehet az utolsó szakasz a Tour de Hongrie-n