Szeles, enyhe hétvége

Átmenetileg kissé melegebb napok jönnek, hétvégén záporos, szeles lesz az idő.

Lassan itt a március, nem csoda hát, hogy egyre többen kíváncsiak arra, melyik hétvégén kirándulhatnak tavaszias, kellemes időben.

Nos, a hét utolsó munkanapján a magasban enyhébb légtömegek áramlanak fölénk, olyannyira, hogy délután akár 10-15°C, de nyugaton ennél melegebb is lehet. Sőt, az Alpokalján a főnhatás 16-18°C-ot is eredményezhet!

Szombaton is marad a tavasziasan enyhe, szeles idő. Délelőtt napsütéses időnk lesz, majd délután - északnyugat felől - időnként már erősebben megnövekszik a felhőzet, záporok is kialakulhatnak. Gyenge hidegfronti hatásra készülhetünk, emiatt fejfájás, kisebb szédülés előfordulhat, 

Vasárnap több gomolyfelhőre és elszórt záporokra (a hegyekben esetleg hózáporokra) van kilátás, de azért pár órás napsütésre így is számíthatunk. Élénk, északnyugaton erős lesz a szél, akár viharos lökések is előfordulhatnak. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de így is átlag feletti értékekkel számolhatunk.
 
Ne ijedjünk meg azonban az időjárás záporos jellegétől, hiszen ahogyan a közmondás is tartja: nincs rossz idő, csak rossz öltözék! A réteges ruházat, esetleg egy esőkabát viselése megfelelő védelmet nyújt a szél és a csapadék ellen, bátran tervezzünk tehát kinti programokat, egy-egy nagyobb sétát a hétvégére. 

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2012.02.23 19:47


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Meteorzápor jön vasárnap hajnalban
Főn melegíti a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg