Szél előrejelzés

Vitorlázóknak, szörfösöknek és minden kedves Olvasónknak szeretnénk 36 órás szél előrejelzésünkkel kedveskedni.

42. Kékszalag T-Mobile Nagydíj és Fesztivál résztvevői, hogy megküzdjenek egymással és jó széllel szerencsésen célba érjenek - jelentették be kedden Európa leghosszabb tókerülő vitorlás versenyének sajtótájékoztatóján, a Magyar Állami Operaházban, melyen az Időkép is részt vett. A jövő hétvégén a verseny helyszínéről ugyanis az Időkép közreműködésével élő bejelentkezésekre is sor fog kerülni.

Az idei verseny sporttörténeti újítása, hogy ezúttal többtestűek, főként katamaránok is rajthoz állhatnak majd. A legpatinásabb tókerülő indulói – várhatóan több mint 700 hajó, 3500 versenyzője - ezúttal július 2-án, reggel 9 órakor rajtolnak el a balatonfüredi kikötőből, hogy a Balatonkenese, Siófok, Tihanyi-cső, Keszthely, Balatonfüred útvonalon haladva végül befussanak Füredre, lehetőség szerint minél rövidebb idő alatt teljesítve a majd’ 150 kilométeres távot. 

A vitorlázás, szörfözés szerelmeseinek és reméljük minden kedves Olvasónk számára hasznos lesz ezentúl szél előrejelzésünk, melyet ezentúl az egeret a 36 órás előrejelzési térképek alatti szövegek fölé húzva érhetünk el.

A szél előzetes ismerete természetesen nem csak a sportolóknak, hanem a mezőgazdasággal foglalkozók, sőt, az átlagemberek számára is fontos, hiszen az elmúlt időszakban az olykor viharossá fokozódó szél számos kárt okozott a termésekben, házakban, tetőkben, felsővezetékekben is. Ezúton szeretnénk azonban a figyelmet felhívni arra,  hogy előrejelzésünkben nem a széllökések nagyságát, hanem az átlagszél sebességét jelenítjük meg. A szél irányának mindig azt az égtájat adjuk meg, ahonnan a szél fúj. 

Reméljük sokak hasznára válik majd kibővített előrejelzésünk, észrevételeiket, meglátásaikat előre is köszönjük!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.06.23 11:36


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban