Szárazabb, egyre melegebb idő jön a héten

A napsütés veszi át a főszerepet, melegszik az idő, ám szerda hajnalban még előfordulhat talajmenti fagy.

Az időjárásunkat több napig meghatározó sekély ciklonális mező távozott térségünkből, a héten a tőlünk északra elhelyezkedő anticiklon fejti ki hatását.

Szerda reggel a Dunántúlon és északon még több helyen előfordulhat talajmenti fagy, de 2 méteres magasságban már nagyrészt mindenütt pozitív tartományban alakulhat a hőmérséklet. Napközben már gyakrabban lesz felhős az ég, több napsütés nyugaton, délnyugaton várható. Az ország északkeleti felén elszórtan egy-egy zápor is kialakulhat. Az északi-északkeleti szél élénk marad, északkeleten továbbra is lehetnek erős lökések. Délután 13 és 18 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Fotó: Bedocsgyula /Körmend/

20 fok köré megyünk a hét második felében

Csütörtökön és pénteken egyre több helyen megközelítjük, elérjük a 20 fokot, és a hajnali fagyveszély is megszűnik. Mindkét napon több órára kisüt a nap, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csütörtökön elszórtan, pénteken már csak elvétve alakulhat ki egy-egy zápor. A keleti, északkeleti szél viszont továbbra is élénk marad, sőt pénteken keleten nagy területen meg is erősödhet.

Borítókép: Kapornai /Budapest/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.04.13 13:08


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Jövő hét végétől térhet vissza a meleg
Reggelre kifehéredett Bánkút
-3 fok volt a leghidegebb ma reggel