Sok napsütés után gyenge front jön

Pénteken gyenge hidegfront jön, addig száraz, napos időben lesz részünk a legtöbb helyen.

Csütörtökön kissé erősebb lesz a nappali felmelegedés és a gomolyfelhő-képződés, de zápor, zivatar csak északnyugaton, nyugaton alakulhat ki. A csúcshőmérséklet 27-32 fok között alakul.

A napos, többségében száraz napok után

pénteken gyenge hidegfront érkezik.

Elsősorban a dunántúli és az északi megyékben és helyenként délen várható elszórtan záporok, zivatarok kialakulása. Reggel a Dunántúlon még élénk lehet az északias szél, napközben inkább csak zivatarok környeztében támadhat fel a légmozgás. Nyugaton visszaesik néhány fokot a hőmérséklet, de másutt még 28-32 fok várható.

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Szombaton főként az ország nyugati felén készülhetünk záporos, zivataros időre, míg keleten eleinte hosszabb időre kisüthet a nap, arrafelé csak néhol lehet csapadék. Többfelé lesz élénk, helyenként erős, zivatar környezetében viharos a szél. A Nyugat-Dunántúlon 22-27 fok között alakul nappal a hőmérséklet, máshol 28-33 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is elsősorban a Dunántúlon várható záporok, zivatarok kialakulása, máshol több órára kisüt a nap, csak néhol fordulhat elő csapadék. A keleties szél sokfelé élénk, zivatarok idején erős, viharos lesz.  Nyugaton helyenként 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet, ugyanakkor az ország keleti kétharmadán 29 és 34 fok közötti kánikulában lesz részünk.

Borítókép: Rippel Erik

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2018.08.28 15:14


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)