Síelésre fel!

Az osztrák hegyekben jó 70-80 cm friss hó várható, hazánkban még csak Eplény és Mátraszentistván várja a látogatókat.

SíTV oldalán.

Az eplényi Síarénában várhatóan több mint 1 km-nyi sípályát lehet használni a hétvégén, és újra működik majd az ország egyetlen négyüléses sífelvonója. Szombaton elkezdődik a síszezon a Mátrában is! Egyelőre nem az ország legmagasabb síterepén, ugyanis Kékestetőn egyelőre csak most kezdik a hóágyúzást, viszont néhány kilométerre onnan, a mátraszentistváni Síparkban szombat déltől már járni fognak a felvonók.

Ha szombaton jelentősebb havazás lesz a Bükkben, akkor elképzelhető, hogy vasárnaptól ismét megnyitnak néhány sípályát Bánkúton.

S hogy mi a helyzet külföldön? 

Sielok.hu szerint Németországban komoly fennakadásokat okozott a napokban hullott 30-50 cm hó. Számos repülőteret le kellett zárni, hosszú dugók alakultak ki az utakon, a legkellemetlenebb élményük azoknak lehetett, akik a 30 kilométeres dugóban fagyoskodtak, amely majdnem egész nap őrölte a németek idegeit, 20 óra kellett, amíg megszűnt a hosszú kocsisor.

Csütörtök reggelre már Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban is havazott. Az osztrák meteorológusok szerint vasárnap estig ismét tekintélyes mennyiségű hó eshet. A svájci határtól a mariazelli hegyekig 30-50 cm hó várható a síterepek magasságában. Az alacsonyabban fekvő részeken, pl. Salzburg városban is 15-20 cm eshet a hétvégén, a magasabban fekvő részeken pedig biztosnak látszik a 70-80 cm friss hó, de egyes meteorológusok az egy métert sem zárják ki. A korábbi havazásokkal ellentétben, ezúttal nem a keleti és a déli országrészben várható a legtöbb hó.

Forrás: Sielok.hu, SíTV

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.12.10 15:58


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Üllők sorakoztak szerte az égen
Zivatarok robbantak ki, miközben keleten meglett a 30 fok
Meteorzápor jön vasárnap hajnalban