Sajtóközlemény

Pozitív visszajelzések és kritikák egyaránt érték a napokban az SMS-viharjelzési szolgáltatást a sajtóban, az Időkép sajtóközleményben válaszol.

Kétségbevonhatatlan tény, hogy az egyre extrémebbé váló időjárás országszerte hatalmas károkat okozott csak az elmúlt egy hónap során. Özönvízszerű esők, áradások, szélviharok, jégeső és felhőszakadások pusztítottak nap mint nap, megdőlt az abszolút szélrekord (165 km/h), és soha ennyi csapadék nem hullott még májusban. A károk a magán- és az üzleti szférában egyaránt rekord nagyságúak voltak; a biztosítókhoz soha nem érkezett még ilyen mennyiségű bejelentés, illetve kártérítési igény akár a mezőgazdaság, akár az ipar, vagy éppen a lakóépületi ingóságok és ingatlanok, gépkocsik szektorát tekintjük.

Az Időkép, mint a Generali-Providencia Biztosító időjárási szolgáltatója rendelkezik mindazokkal a meteorológiai, távérzékelési eszközökkel, megfigyelésekkel és előrejelzési módszerekkel, modellekkel, amelyekkel a hasonló, jelentős károkat okozó viharok, zivatarok vonulása, iránya és sebessége legalábbis 1-2 órával előre meglehetősen nagy pontossággal előre jelezhető.

Saját, percenkénti frissítésű, HD felbontású radarképünk, az ország több stratégiai pontján – így Budapesten és a Balatonon is felállított, másodpercenként frissülő időszinkronizált villám-lokalizációs érzékelőnk, több száz általános célú meteorológiai mérőállomás és égkép-figyelő kamera segíti szakképzett meteorológusaink munkáját, akik éjjel-nappal szakmai felügyeletet biztosítanak a vihargócok mozgását előre jelző rendszer működésének minőségbiztosítására.

A szolgáltatás hasznosságát igen jól tükrözi az a tény, hogy a több száz egyéni előfizető mellett városi önkormányzatok, illetve katasztrófavédelmi szervek olyannyira elégedettek voltak az SMS-viharjelzéssel, hogy egész évre, valamennyi munkatársuk számára igényelték azt. Mindezek mellett igen komoly nemzetközi érdeklődés kíséri fejlesztéseinket, annak piaci bevezetése 1-2 éven belül Csehországban és Szlovákiában, de lehetséges, hogy Horvátországban, Romániában és Szlovéniában is megtörténik.

Az Időkép Szerkesztősége
Budapest, 2010. június 16.


Szerző: Időkép
Megjelent: 2010.06.16 20:37


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Idén húsvéthétfőn indul a tavi viharjelzési szezon
Befejeződött a nyári viharjelzés tavainkon