Rossz idő keleten

A Dunántúlon még a napos időszakok vannak túlsúlyban, keleten azonban csapadékos, borongós az idő.

Senki sem irigyli most a keleti megyékben élőket: a nyári időszak ellenére borongós, csapadékos, szeles az időjárás: mindez egy Ukrajna felett örvénylő, sekély ciklonnak köszönhető.

A Miskolc-Békéscsaba-Záhony háromszögben mindössze 15 és 19 fok közötti értékeket mutatnak a hőmérők, de másutt sem emelkedik 20-25 foknál magasabbra a hőmérők higanyszála.

Szeles nap elébe nézünk, kedden az északkeleti országrészben az északi szelet zivataroktól függetlenül is viharos, 60-70 km/h körüli széllökések kísérhetik, a Dunántúlon pedig - elsősorban a Bakony és a Balaton térségében - szintén előfordulhatnak 60 km/h-t meghaladó lökések.

Bakonyszombathelyi mérőpontunk délelőtt fél 11-kor már 70 km/h-s széllökést is regisztrált.

Ez mindenképpen rossz hír a Balatonnál nyaralóknak, hiszen várhatóan egész nap másodfokú viharjelzés lesz érvényben, a szeles idő ráadásul jelentősen csökkentheti hőérzetünket is.     

A folytatásban marad a változékony, kissé szeles időjárás, majd várhatóan csütörtökön éri el térségünket a következő hidegfront, mely többfelé eredményezhet záporokat, zivatarokat - helyenként akár intenzív csapadékkal, jégesővel is.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.06.28 11:25


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban