Regionális előrejelzés (frissítve)

Indul az Időkép városra lebontott előrejelzése és összegző oldala. Mostantól a főoldalon is!

Frissítve (hétfő reggel): Lokális előrejelzésünk mostantól a főoldalon is megjelenik. Az olvasó számára mindig a legutóbb megnyitott településre jelenítjük meg az előrejelzést.

Hol, hogyan, miért?

Talán sokan emlékeznek még az év eleji felmérésünkre, melyet rengeteg, közel 8000 olvasónk töltött ki mindössze néhány nap leforgása alatt. Az emberek többsége ebben a saját radar és a villámdetektorok kihelyezése mellett egy dolgot szeretett volna még nagyon: ez pedig a regionális előrejelzések megjelenése volt.

Nem kell tovább várni erre a fejlesztésre sem, hosszas előkészítés után ugyanis mostantól naponta egyszer 1-2 mondatban jellemezni fogunk minden egyes régiót. Az új aloldalakon azonban nem csak az adott régióra készített előrejelzést lehet megtekinteni, hanem az aktuális időjárás rövid leírását, a településről érkezett észleléseket és a legközelebbi élő webkamera képét is.

Miért fontos a regionális előrejelzés?

Ismerve hazánk méreteit és elhelyezkedését első pillanatban – teljes joggal – azt hihetnénk: Magyarország éghajlata meglehetősen egyöntetű. Nem szabad azonban megfeledkeznünk a csekély szélességkülönbség, illetve az orografikus tényezők hatásáról, melyek következtében mégis kisebb eltéréseket tapasztalhatunk országunk határain belül. Kiemelendőek például a fagyzugos helyek, a városi hőszigetek, a különbőző orografikai hatások, melyek miatt igazán nem mindegy, hogy Budapest belvárosára vagy egy Nógrád megyében fekvő kis falura olvassuk/készítjük az előrejelzést.

(Hazánk sajátos időjárási jelenségeiről korábbi cikkünkben olvashatnak részletesen.)

További újdonságok

Mint azt bizonyára észrevették, az elmúlt hetekben más apró fejlesztések is történtek: lecseréltük időjárási ikonjainkat, melyek a regionális előrejelzés aloldalán is megtekinthetőek. Megnöveltük a Képtár előnézeti képeinek méretét, önmagától frissülővé tettük a Percről percre bejegyzések, az észlelések és a cikkek kommentjeinek megjelenítését, statisztikai grafikonok kerültek tornádótérképünkre, észlelő gombokat helyeztünk el a térképek fölé.

Bízunk benne, hogy sokak számára hasznosnak bizonyul majd legújabb fejlesztésünk, észrevételeiket, véleményüket ezúttal is szeretettel várjuk!

Az Időkép Csapata
2010. szeptember 23.

Szerző: Időkép
Megjelent: 2010.09.23 0:19


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Egyre melegebb idő jön hétvégén
Jövő hét végétől térhet vissza a meleg