Hidegfront zárta a hetet

Vasárnap hullámzó hidegfront zárta a hetet, és még hétfőn is sokfelé várható csapadék.

Vasárnap a hajnali órákra északnyugat felől már megnövekedett a felhőzet és reggel északnyugaton zápor, zivatar hangjára ébredhettünk. Napközben fokozatosan kelet felé haladt a hullámzó front, de keleten még sokáig kitartott a napos, meleg idő, 30 fok körüli vagy afeletti hőmérsékletekkel, míg nyugaton már lehűlt a levegő, 20-25 fokos maximumokat mérhettünk. A front mögött az északnyugatira forduló szél feltámadt, felerősödött, a zivatarokat viharos lökések is kísérték. 

Szeles, záporos hétkezdet

Hétfőn még kiadós csapadékra készülhetünk, napközben sokfelé kell készölni esőre, záporra, keleten zivatarok is lehetnek még. Nyugaton már néhol szakadozottabbá válhat a felhőzet. Szeles napra készülhetünk, főként a Dunántúlon lesz erős, viharos az északnyugati szél. A maximumok csupán 18-24 fok között alakulnak.

Kedden már egyre többfelé felszakad a felhőzet, zápor, zivatar elszórtan alakulhat ki, de még sokfelé erős lesz a szél. Szerdán is marad a szeles idő, de már napos, száraz, meleg idő jön, 25 fok feletti maximumokkal, a hét második felére visszatér a strandidő.

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2016.08.20 17:09


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Hidegfront szakítja meg a melegedést