Gyenge hidegfront hoz kismértékű lehűlést

Péntek délután északnyugat felől elszórt záporokkal, zivatarokkal, feltámadó széllel hidegfront érkezik, jelentős lehűlést azonban nem hoz.

Az ilyenkor megszokottnál melegebb idő 30 fok körüli maximumokkal a legtöbb helyen még pénteken is kitart. Ám ekkor már egy

gyenge hidegfront érinti hazánkat,

a délelőtti napos idő után az északnyugati, nyugati tájakra délután csapadék érkezik, záporokra, zivatarokra készülhetünk. Így a felhősebb nyugati, északnyugati megyékben 24-28 fok körül alakulnak a maximumok, míg keleten megmarad a napos idő 29-32 fokos meleg, nyári idővel. Nyugaton, északnyugaton feltámad a szél, másutt gyenge, mérsékelt marad. 

Szombaton a középső és keleti tájakra is megérkezik a csapadék, a legtovább keleten, északkeleten tarthat ki a záporos, zivataros idő. Nem lesz azonban a teljes nap borús, a csapadéktömb mögött több helyen felszakadozik a felhőzet és előbújik a nap. Néhány fokot visszaesik a hőmérséklet, 23-30 fokot mérhetünk a délutáni órákban. A hőérzetünket viszont a szeles idő ronthatja, az északnyugati szél felélénkül, az ország északi felén erős lökések lehetnek.

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Vasárnapra visszatér a napsütés, csapadék már nem várható. Jelentősen mérséklődik a szél, még keleten maradhat élénk az északi légmozgás. Nappal 22-27 fokig melegszik a levegő.

Borítókép: Józsa Szilárd

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2018.09.12 10:29


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Minket nem, de az Adriát letarolta a front
Májusi időt hoz a húsvéti hosszú hétvége
Hidegfront vonult át az éjjel