Pénteken újra országszerte kánikula lesz

Szerdától újabb felmelegedés jön, pénteken már 30-35 fokos hőségben lesz részünk. A kánikula hétvégén tovább is áll.

Az átvonult hidegfront mögött szerda hajnalra jelentősen felfrissül a levegő, a legtöbb helyen 9-14 fok közé csökken a hőmérséklet, de a szélcsendes völgyekben 7-8 fok is előfordulhat. Érdemes lesz szellőztetni.

Napközben délnyugatira forduló áramlással ismét egyre melegebb légtömegek érkeznek, a csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakul, majd csütörtökön már eléri a 26-32 fokot. Mindkét napon délen, délnyugaton lesz zavartalanabb a napsütés, máshol gomolyfelhők zavarhatják azt, de számottevő csapadék nem várható. 

A legmelegebb pénteken lesz, országszerte kánikula várható,

30-35 fokos csúcshőmérséklettel.

Felhő alig lesz az égen, szikrázóan napos időre van kilátás. A hőségben csak a megélénkülő délies szél hozhat némi felfrissülést.

Ezeken a napokon szintén jellemző lesz a nagyon erős, többfelé extrém erős UV-sugárzás 10 és 16 óra között. Érdemes lesz kerülni a közvetlen napfényt, ha ezt nem tehetjük meg, használjunk magas faktorszámú fényvédő krémeket, illetve viseljünk napszemüveget, szalmakalapot!

Szombaton hazánk nagy részén még kitart a kánikula, ám napközben északnyugat felől zápotokkal, zivatarokkal, feltámadó széllel hidegfront érkezik. Vasárnapra mindenhol megszűnik a hőség.

Szerző: Időkép
Megjelent: 2020.07.07 11:51


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Utcahosszal született új melegrekord: Kiszomboron 31,4 fokot mértek
Porördög kavarta fel a szombat délutánt
Ilyen meleg lesz az év második hőségnapján