Pénteken akár 30 fok is lehet

Folyamatosan melegszik az idő, pénteken nyugaton, délnyugaton akár 30 fokot is mérhetünk.

A folytatásban is meleg, mondhatni már nyári időre számíthatunk, ugyanis a sok napsütés mellett csak időnként jelenhetnek meg felhők az égen, melyekből csapadék nem várható. Pénteken a Dunántúl nagy részén szinte zavartalan napsütésben bízhatunk, a Dunától keletre ugyanakkor kisebb gomolyfelhők időnként eltakarhatják a napot. Ezért az UV-sugárzás szinte az egész országban eléri majd a nagyon erős fokozatot, így gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, valamint 11 és 15 óra között lehetőleg kerüljük a direkt napfényt!

30 fok is lehet

Bodrogi Attila fotója, köszönjük!

Péntek reggel 8 és 14 fok közötti minimumokat mérhetünk, délután pedig egy-két fokkal fokozódik a felmelegedés, 25 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk, a legmelegebbre a nyugaton, délnyugaton élők számíthatnak.

A Dunántúlon visszaesik a hőmérséklet

Szombatra helyenként záporok érkezhetnek, néhol az ég is megdörrenhet, valamint a feltámadó északnyugati szél miatt a maximumok is visszaesnek északnyugaton, errefelé 21-23 fokot mérhetünk majd napközben, miközben a Dunától keletre 25-27 fok köré melegedhet még a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Varsan

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2017.05.17 13:23


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb
Főn melegíti a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg