Páratlan látvány és napsütés

Ma reggelre a magasabban fekvő hegycsúcsainkról páratlan látványban lehet részünk.

Páratlan látvány tárult ma reggel elénk kameráinkon: több, hazai hegycsúcs bukkant ki a párás ködtakaró alól, ahol a szikrázó napsütés és az éjszaka képződött vastag zúzmarás lerakódás nyújtott káprázatos képet.

A Nagy Hideg-hegy nagyfelbontású kameráján remekül látszik az inverzió (élő kamerakép itt).

Nagy Hideg-hegy harmadik kameráján is erős zúzmaraképződés figyelhető meg a vékony sodronyköteleken. (élő kamerakép itt)

A Bükkben található szentléleki kamera térségében már feloszlott a ködtakaró.  (élő kamerakép itt)

Délután 14 órakor aki a Pilis-Tetőn túrázott, a felhők fölött érezhette magát: A régi rakétabázis területén a pilismeteor.hu által üzemeltetett kamera is a ködtakaró fölé került:

Délutánra már Budapest legnagyobb részén is kisütött a nap.

Kendig-csúcs még nem bújt ki a ködtakaró alól, de a nap további részében ez várható lesz, így ott is megcsodálhatjuk a zúzmarás, fehérbe öltözött erdőt.

 

A középső és nyugati területek továbbra is borongós, ködös idő jellemzi, az ország északkeleti harmadán azonban végre felszakadozott a felhőzet és előbukkant a nap is, ennek hatásárá a hőmérsékletek is végre fagypont fölé szöktek.

Csütörtökön virradóra főleg a keleti megyékben képződhetnek sűrű, zúzmarás ködfoltok, napközben pedig már egyre több helyen szakadozhat fel a felhőzet, tartósan borongós, párás időre továbbra is nyugaton, délnyugaton számíthatunk, keleten akár 4-5 fokig is emelkedhetnek a hőmérsékletek.

Szerző: Kiss András
Megjelent: 2011.11.23 9:27


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Vajon látjuk majd az év negyedik teliholdját?
Makacskodik a tél a hegyekben