Pár napig még kitart a kánikula

Péntekig még maradnak a 30 fok fölötti maximumok, hétvégén viszont hidegfront érkezik és hoz gyökeres átalakulást.

Már csak néhány napja maradt hátra a kánikulának, így akik szeretnek strandra járni, napozni, az elkövetkező pár napban még érdemes lesz kihasználni a 30 fok fölötti maximumokat. Hétvégén nyugat felől ugyanis egy lassan mozgó, hullámzó hidegfront hoz egyre többfelé szeles, csapadékos időt és erős lehűlést.

Joe2360 fotója Kisorosziból, köszönjük!

Növekvő fülledtség

Csütörtökön és pénteken már fülledtebb, de továbbra is igen meleg időre van kilátás, az ország nagy részén még maradnak a 30 fok fölötti, helyenként 35 fokot megközelítő maximumok. A napsütés mellett ugyanakkor már több lesz a gomolyfelhő és szórványosan záporokra, zivatarokra is számítani kell. Az időnként élénk déli-délkeleti szél zivatarok környezetében felerősödhet.

Rippel Erik Tihanyban készült fotója, köszönjük!

Hullámzó hidegfront vet véget a hőségnek

A legfrissebb számítások szerint szombaton nyugat felől egy lassan mozgó, hullámzó hidegfront éri el térségünket, mely akár a jövő hét elejéig meghatározhatja időjárásunkat. Ez a front a hétvégén jelentős lehűlés mellett nagy hőmérsékleti kontrasztot idézhet elő a nyugati és keleti országrész között, sokfelé hozhat kiadós esőt, főként kezdetben záporokat, zivatarokat és viharossá fokozódó északnyugati szelet. 

Borítókép: Horváth Zsolt

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.08.20 10:24


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront